Metode 1:
Saltvand:
Opløs saltet i vandet ved, at varme det op.
Mandlerne:
Opvarm en 1/3 del grillstarter.
Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.
Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.
Hæld mandlerne i en foliebakke med huller i eller evt. en grøntsagsbakke.
Still bakken med mandlerne på risten over drypbakken.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Lad mandlerne røge i ca. 15 – 20 minutter. Såfremt grillen er mellem 200 – 250 grader tjekkes mandlerne efter 10 minutter.
Når mandlerne er røgede, løftes låget af grillen og saltvandet hældes udover mandlerne, som fordamper.
Metode 2:
Saltolie:
Kværn saltet i en morter. Tilsæt en sjat rapsolie og rør det godt sammen til det bliver en tyk masse.
Mandlerne:
Hæld mandlerne i f.eks. en frysepose eller skål, hvori saltolien tilsættes og miks det godt sammen til mandlerne ser fedtede ud.
Opvarm en 1/3 del grillstarter.
Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.
Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.
Hæld mandlerne i en foliebakke med huller i eller evt. en grøntsagsbakke.
Still bakken med mandlerne på risten over drypbakken.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Lad mandlerne røge i ca. 15 – 20 minutter.