Skovbund Røgede Saltmandler

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

Røgede salt mandler Metode 1:

En bakke røgsmuld nr. 3, Skovbund eller efter eget valg.
200 gram mandler.
2 dl vand.
2 spsk. groft- eller havsalt.

Røgede salt mandler Metode 2:

En bakke røgsmuld nr. 3, Skovbund eller efter eget valg.
200 gram mandler.
3 - 4 spsk. havsalt.
En sjat rapsolie.

Fremgangsmåde:

Metode 1:

Saltvand:
Opløs saltet i vandet ved, at varme det op.

Mandlerne:

Opvarm en 1/3 del grillstarter.

Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.

Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.

Hæld mandlerne i en foliebakke med huller i eller evt. en grøntsagsbakke.

Still bakken med mandlerne på risten over drypbakken.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Lad mandlerne røge i ca. 15 – 20 minutter. Såfremt grillen er mellem 200 – 250 grader tjekkes mandlerne efter 10 minutter. 

Når mandlerne er røgede, løftes låget af grillen og saltvandet hældes udover mandlerne, som fordamper.


Metode 2:

Saltolie:
Kværn saltet i en morter. Tilsæt en sjat rapsolie og rør det godt sammen til det bliver en tyk masse.

Mandlerne:
Hæld mandlerne i f.eks. en frysepose eller skål, hvori saltolien tilsættes og miks det godt sammen til mandlerne ser fedtede ud.

Opvarm en 1/3 del grillstarter.

Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.

Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.

Hæld mandlerne i en foliebakke med huller i eller evt. en grøntsagsbakke.

Still bakken med mandlerne på risten over drypbakken.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Lad mandlerne røge i ca. 15 – 20 minutter.