Jomfruhummer med smør

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 – 2 Jomfruhummer pr. person.
  • En bakke røgsmuld No. 9 Gadekær
  • 1 pakke smør.
  • Frisk hakket estragon eller krydderurt efter smag.
  • 1 fed hakket hvidløg.
  • Saften af ¼ citron.
  • Oliven olie.
  • Brød

Fremgangsmåde:

Smør:
Tag smørret ud af køleskabet. Når det er blødt blandes det med de hakkede krydderurter, hvidløg og citronsaft. 

Jomfruhummer:
Flæk jomfruhummerne på langs. Smør et lag smør på kødet. Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Jomfruhummerne placeres midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad jomfruhummerne røge i 10 minutter, hvorefter de serveres med godt brød til og citronskiver.