Torskerogn - Varmrøget

Udskriv opskrift

Ingredienser:

2 stk. torskebukser.
1½ l vand.
1 stk. stjerneanis.
2 stk. allehånde.
1 kvist frisk timian.
2 stk. laurbærblade.
5 stk. hele peberkorn.
Bagepapir.
Stanniol.
Røgsmuld eller en Røgbakke no. 10 fra SmokeItAll.
2 spsk. mayonnaise.
2 spsk Piccalilly
Blandet salat.
Rugbrød.
Frisk stenbiderrogn.
½ dl Olivenolie.
Revet citronskal skal fra en citron
Saften fra 1 citron.

Fremgangsmåde:

  • Torskebukser:
    Sæt først en ½ fyldt grillstarter over. For at sikre, at bukserne ikke går i stykker pakkes de først ind i bagepapir, som rulles rimeligt stramt om bukserne og dernæst rulles i stanniol, hvor enderne strammes godt til. Grunden skyldes, at rognen er omgivet af en meget tynd hinde, som ikke må gå i stykker når de tilberedes. Kog vandet op sammen med krydderierne og læg pakken i. Skru ned for blusset til under medium og lad det småsimre i 25 minutter. Pak rognen ud når denne er færdig. Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen. Læg en drypbakke i den anden side. Placer røgbakken direkte ovenpå kullene og læg risten på og låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge placeres bukserne ovenover drypbakken. Læg låget på og luk spjældet 2/3 i. Lad bukserne røge i 20 minutter. Skær dem dernæst ud i skrå skiver af ½ cm som svitses kort på en pande i olie inden servering.
  • Remoulade og dressing: Bland mayonnaisen og Piccalillyen sammen til en remoulade. Bland olivenolien og citronsaften og smag til med salt og peber.
  • Ristet Rugbrød: Skær rugbrødet ud i meget tynde skiver. Den nemmeste metode gøres ved, at lade rugbrødet delvist fryse. Smør et tyndt lag olivenolie over hver stykke og bag dem i ovnen ved 180 i ca. 15 minutter eller indtil de er sprøde.
  • Anretning: Placer først noget sprødt salat på en tallerken. Kom et par skiver rugbrød og nogle skriver røget torskerogn rundt om. Hæld lidt dressing udover og kom lidt remoulade og frisk stenbiderrogn ved. Drys til sidst lidt revet citronskal henover.