Kyllingefileter, røgede m. Serranoskinke

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

X antal kyllingefileter.

Olivenolie.

Serrano- eller Fanøskinke.

Evt. ramsløgblade.

Salt og peber.

En bakke røgsmuld no. 1 Vadehav, No. 3 Skovbund, No. 5 Lynghede, No. 9 Gadekær
eller No. 10 Ådal.

Fremgangsmåde:

Sæt en hel grillstarter over.

Smør kyllingefileterne med olivenolie og drys dem salt og peber og evt ønskede krydderier.

Pak dem ind i serrano skinke eller Fanøskinke.

Man kan også pakke dem ind i hele ramsløgblade efter fileterne er røget.

Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.

Giv kyllingefileterne evt. først lidt farve over direkte varme.

Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.

Placer fileterne på risten over drypbakken.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Lad kylingefileterne ryge i ca. 20 – 25 minutter.