Kalveculotte

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

1 kalveculotte af ca. 1 – 1½ kg.

Olivenolie.

Salt og peber.

E
n bakke røgsmuld No. 2 Marsk eller No. 5 Lynghede.

Fremgangsmåde:

Sæt en hel grillstarter over.

Rens culotten for sener. Rids fedt overfladen. Smør den med olivenolie og drys godt med salt og peber.

Hæld kullene i hver sin side af grillen. Brun først kalveculotten på alle sider over direkte varme.

Fjern folien fra røgbakken og placer den i ene side direkte oven på kullene. Der kan også placeres en i hver side for ekstra røgsmag.

Placer culotten midt på risten med en drypbakke under.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Når det er holdt op med at ryge fjernes røgbakken.

Kalveculotten skal have 45 – 60 minutter afhængig af størrelsen. Kernetemperatuen skal ved rød være på 60 grader.