Opvarm en 2/3 grillstarter.
I mellemtiden skæres Hokaidoen midt over. Fjern kernerne med en ske.
Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side. Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.
Placer hokkaidoen over drypbakken.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Lad hokkaidoen røge i ca. 20 minutter.
Skær hokkaidoen i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
Svits hvidløg og ingefær i olivenolie i ca. 3 minutter ved middel varme. Tilsæt hokkaido, løg og knoldselleri, lad det svitse i 5 minutter, hvorefter vand og fond hældes ved. Lad det simre ved svag varme i en time, hvorefter det hele blendes med en stavblender. Smag til med timian, salt og peber.
Svits fanøskinken i lidt olie på en pande.
Hæld suppen i en dyb tallerken. Drys fanøskinke rundt og kom hakket koriander i midten. Server med godt brød og evt. lidt creme fraiche til.