Opvarm en 2/3 grillstarter.
I mellemtiden skæres squashen og auberginen i skiver på langs.
Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen.
Placer en drypbakke i den anden side.
Grill nu peberne over direkte varme til de er sorte. Læg dem i den frysepose, som kommes på køl i 5 minutter, hvorefter skindet fjernes. Del dem og skrab kernerne ud.
Læg dem tilbage på grillen over drypbakken.
Del dem i 3 – 4 fire mindre stykker ved, at skære dem på skrå.
Grill squash og aubergine skriverne over direkte varme til de får grill-striber, de skal ikke have mere end ca. ½ - 1 minut.
Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.
Placer peber-, squash- og aubergineskiverne over drypbakken.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Lad grøntsagerne røge i 10 minutter, hvorefter de skæres på skrå i mindre stykker.
Vend dem i lidt olivenolie og citron og drys evt. med lidt frisk hakket oregano.
Server dem som tilbehør eller til Vadehavs Tapas.