En Dry Rub er en blanding af tørre krydderier, som masseres ind i kødet og giver et lag på kødet. Kødet kan f.eks. marineres i en dry rub i flere timer for, at krydderiernes aroma trænger ind i kødet. Man kan også marinere kødet med en dry rub lige inden tilberedning.
Oftest bruges en dry rub frem for en våd marinade eller en BBQ sauce.
Dry Rub er meget populær i det sydlige USA og Cajun køkken.
I flere dry rubs tilsættes salt og sukker (f.eks. rørsukker, brun farin). Saltet udtrækker væde fra kødet og sukkeret giver karamelliseret skorpen.
En typisk Sydstats Dry Rub indeholder f.eks. chili-, cayenne-, hvidløgs-, sennep-, løgpulver, paprika, salt og peber. Mængden af de forskellige krydderier kan varieres efter eget ønske og hvor meget spark der skal være i rubben.
Dog skal man altid huske, at smage på dry rubben, når man blander en ny for, at se om krydderierne matcher hinanden.
På disse sider finder du forslag til diverse rubs, som du kan bruge sammen med Smoke It All røgsmuld.