Vesterhavs Blåmuslinger, Røgede

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

En bakke røgsmuld No. 1/Vadehav, No./9 Gadekær eller No. 10 Ådal.
1 kg friske blåmuslinger.

Fremgangsmåde:

Opvarm en 2/3 grillstarter.

Rens muslingerne under rindende vand. De muslinger der er åbne og ikke lukker sig, når der bankes på dem kasseres.

Læg muslingerne på en grillbakke med huller i.

Hæld kullene i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side.

Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.

Still grillbakken på risten over drypbakken.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Lad muslingerne røge i ca. 20 - 30 minutter indtil de har åbnet sig.

De muslinger der ikke er åbnet kasseres.
Server muslingerne som forret. Server dem evt. med en dild-  eller chilimayonnaise og godt brød til.