Torske-Hotter med lynsyltede agurker og tartarsauce

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

Torske Hotter
8 fuldkorns pølsebrød
800 g torskefilet
16 skiver bacon
1 bakke Smoke it all røgsmuld nr. 1 Vadehav

Lynsyltede Agurker
1 agurk
2 dl eddike
5 spsk. sukker
3 laurbærblade

Fremgangsmåde:
Eddike, sukker og laurbærblade koges op og lagen afkøles. Agurken halveres og kernerne fjernes. Herefter skæres agurken i skiver og kommes i den afkølede syltelage, stilles på køl i ca. 1 time.

Tartarsauce
200 g. Mayonnaise
2 spsk. kapers
1 lille bundt purløg
1 lille bundt persille
5 cornichoner
1 tsk. Dijon sennep
Saften af ½ lime
Peber

Fremgangsmåde:
Mayonnaise og sennep blandes sammen. De øvrige ingredienser hakkes fint og blandes i, til sidst smages til med limesaften og peber.

Fremgangsmåde:

Torske Hotter:
Grillen startes op med en hel grillstarter.
Torskefileten deles i 8 aflange stykker svarende til pølsebrødenes længde.
Torskestykkerne pakkes ind i bacon.
Fjern folien fra Smoke It All bakken og placer den direkte ovenpå kullene, hvorefter risten lægges på (el. ovenpå rist ved varmekilde ved gasgrill).
Læg dernæst låget på. Når det efter nogle få minutter begynder, at ryge placeres torskestykkerne i midten af grillen over drypbakken.
Luk spjældet 2/3 i og lad stykkerne røge i ca. 15 – 20 minutter.
Pølsebrødene lunes på grillen.

Til sidst samles Hotteren: 
Brødet flækkes og torsken kommes i. Toppes med tartarsauce, syltede agurker og evt. lidt hakket rødløg.