Svinemørbrad med grillede grøntsager

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1½ dl soya sauce
  • Saften af en lime
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk fiskesauce (kan udelades)
  • Små nye gulerødder med top
  • Forårsløg
  • Små nye løg
  • Grønne asparges
  • Salturt/Kveller
  • Godt brød
  • Pesto

Fremgangsmåde:

Svinemørbrad:
Bland soya, limesaft, fiskesauce, honning og chili. Kom mørbraden i en frost pose og hæld marinaden ved. Lad den marinere mellem 6 – 24 timer. Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene.  Mørbraderne lægges midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad mørbraderne røge i ca. 20 minutter.

Grøntsager:
Rens grøntsagerne. Vend dem i olie, drys med salt og peber. Grill dem direkte over kullene, hvor de ofte vendes i ca. 10 minutter. 

Anretning:
Skær mørbraderne i skiver på tværs, server med godt brød, frisk salturt/kveller eller dampede grønne asparges, pesto og grillede grøntsager og salvie blomster.

Skær mørbraderne i skiver på tværs, server med godt brød, frisk salturt/kveller eller dampede grønne asparges, pesto og grillede grøntsager og salvie blomster.