Steak med Italiensk salat og tomater

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 4 Steaks efter smag, f.eks. Ribeye, Entrecotes el.lign.
  • En bakke røgsmuld No. 2 Marsk eller No. 5 Lynghede
  • 2 Squash.
  • 4 Gulerødder.
  • Kapers efter smag.
  • Olivenolie.
  • Saften af en citron.
  • Frisk hakket timian.
  • Cocktailtomater.
  • Friske løg med stilk.
  • Brød.

Fremgangsmåde:

Steak:
Sæt en grillstarter over med grillbriketter. Pensl steakene med lidt olivenolie iblandet lidt frisk hakket timian. Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Placer steakene midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i.  Lad steakene røge i 5 - 10 minutter eller til kernetemperaturen er 55 grader for rød.

Italiensk salat:
Skær gulerødder og squash på langs med en skrællekniv. Vend dem i lidt olivenolie og citronsaft. Drys lidt kapers over og timian. 

Cocktailtomater og løg:
Pensl tomater og løg med olivenolie og drys med ønskede krydderier og salt. Læg dem midt på risten sammen med steakene. Disse skal have 5 – 10 mere end kødet.

Server med godt brød til.