Rub 5 - God til Koteletter

Udskriv opskrift

Ingredienser:

1 tsk chipotle eller chili pulver.

1 tsk røget paprika.

¼ tsk cayenne peber.

1 tsk Colman´s sennepspulver.

1 tsk hvidløgspulver.

1 tsk løgpulver.

1 tsk tørret salvie.

2 tsk rosen paprika.

1 tsk stødt sort peber.

2 tsk salt.

Til denne opskrift på Svinekoteletter skal man også bruge:


1 bakke røgsmuld No. 3/Skovbund.

2 Svinekoteletter af minimum 2 cm. tykkelse.

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde Rub:

Bland eller blend ingredienserne meget godt sammen og masser det grundigt ind i kødet.

Kom kødet i en frostpost og sug luften ud, eller pak den ind i wrap og stil det på køl.

Du kan sagtens lade kødet ligge natten over, hvis du ønsker en kraftigere marinering. Ellers skal det ligge i minimum 1 time i køleskabet.
Fremgangsmåde Svinekoteletter:

Opvarm en 2/3 grillstarter.

Hæld kullene i den ene side af grillen og placer en drypbakke i den anden side. Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.

Læg koteletterne på risten over drypbakken.

Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.

Lad koteletterne røge i 10 minutter, hvorefter de gives direkte varme i ca. 1 – 2 minutter. Kernetemperaturen skal være omkring 74 grader.

Server dem evt. med lidt coleslaw til.