Røget lammefilet med ovnkartofler og salat

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 4 stk. fersk lammefilet
  • En bakke røgsmuld No. 2 Marsk, No. 3 Skovbund, No. 9 Gadekær eller No. 10 Ådal
  • 1 kg små kartofler
  • 1-2 stk. mozzarella (i pose)
  • Små tomater (ca. 4 pr. person)
  • 1 bakke frisk rucolasalat
  • 1 potte frisk basilikum
  • Citron
  • God olivenolie, salt og peber

Fremgangsmåde:

Lammekølle:
Krydr lammefileterne med salt og peber. Sæt køligt i 1/2 time

Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Placer lammefileterne midt på risten med en drypbakke under.  Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lammefileterne skal have ca. 20 minutter. Herefter fjernes røgbakken og lammekødet grilles i ca. 5 min. direkte over de varme briketter, så de får en lækker grillet overflade.

Læg dem i alufolie og lad dem hvile i 5-8 min.

Kartofler:
Halvér kartoflerne og vend dem i olivenolien, krydres med groft salt og frisk peber. Sæt dem i en 210°C varm ovn - de skal have ca. 30 min.

Salat:
Anret den skyllede rucolasalat på tallerkenen toppet med et par skiver mozarella og små tomater. Pyntes med basilikumblade og et skvat olie og frisk peber