Røget laks på sprøde salatblade

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

1 røgbakke No. 1 Vadehav, No. 9 Gadekær, No. 10 Ådal.
2 laksefileter.
1 bakke babymix salat.
3 spsk. kapers.

Ristet rugbrødsstykker:
2 – 4 skiver tyndt skåret groft rugbrød.
Olivenolie.

Vinaigrette:
½ dl olivenolie.
1 tsk. dijonsennep.
2 spsk. citronsaft.
Salt og peber.

Citron mayonnaise:
1 dl Hellmann´s mayonnaise.
Ca. ¼ dl citronsaft.

Fremgangsmåde:

Laksefileter:
Sæt en 2/3 grillstarter over. Smør lidt olie på fileterne og drys med salt og peber. Når kullene er klar, hældes de i begge sider af grillen.

Fjern folien fra røgbakken og placer den i den ene side direkte ovenpå kullene.

Læg laksefileterne midt på risten.  Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder, at ryge lukkes spjældet næsten helt i. Lad fileterne røge i ca. 25 - 30 minutter.

Når fileterne er røget plukkes de i mindre stykker.

Ristet Rugbrød:
Skær rugbrødet i meget tynde skiver som pensles med olivenolie på begge sider. Placer rugbrødsskiverne midt på grillen. Efter ca. 5 minutter vendes de, og får yderligere 5 minutter. Hold dog godt øje med dem. Når de er færdige rives de i mindre stykker.

Vinaigrette:
Bland alle dele sammen og pisk det sammen til en vinaigrette. Smag evt. til med mere citronsaft, da vinaigretten gerne må være ret syrlig.

Citronmayonnaise:
Bland mayonnaise og citronsaft. Smag til med evt. lidt mere citronsaft.

Anretning:
Læg et tyndt lag babymix salatblade på tallerkenen. Kom lakse- og rugbrødsstykker over. Hæld lidt vinaigrette henover og drys med kapers. Kom lidt citronmayonnaise rundt på retten.