Pulled Pork

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

Kød:
1 Nakkefilet

Smoke:
En bakke røgsmuld no. 1 Vadehav.

Rub:
2 tsk. Chile Chipotle eller Chili pulver
2 tsk. Paprika røget
1 tsk. Rosen paprika
1 tsk. Oregano tørret
1 tsk. Timian tørret
2 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Rørsukker
2 tsk. Colman's sennepspulver
1 tsk. Spidskommen
3 tsk. Salt
3 tsk. Peber

Andet:
En god BBQ Sauce

Fremgangsmåde:

Rub:
Fjern det værste fedt og sener fra nakkefileten. Bland alle rub ingredienser sammen. hæld det f.eks. i en kaffekværn, bamix blender eller en morter og få det kværnet og blandet godt sammen.

Masser rubben ind i kødet og lad det stå i min. 24 timer i en frostpose, hvor luften suges ud eller pak den ind i husholdningsfilm.

Røgning:
Antænd to håndfulde grillkul, som placeres i den ene side af grillen.
Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ikke overstiger 110 grader.
Fjern filmen fra røgbakken, som placeres ovenpå kullene i den ene side af grillen. Læg risten på.
Placer nakkefileten i den modsatte side ovenpå risten - Husk, at den ikke må ligge over røgbakken.
Læg låget på grillen.
Når det begynder at ryge lukkes spjældet næsten helt i.
Efter 25 - 35 minutter, når der ikke kommer mere røg fjernes røgbakken.
Ønsker du yderligere røgning gentages processen nok en gang.


Placer nu et par (endelig ikke for mange kul ad gangen) antændte kul i begge sider af grillen, og flyt nakkefileten til midten.
Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader.
Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader.
Undervejs i processen begynder fedt og sener, at smelte og løbe fra. En god ide er, at gemme væden til, når kødet trækkes fra hinanden og skal serveres, hvor lidt af væden kan blandes med kødet. Dette giver kun en ekstra god smag.
Når kødets temperatur når op på 93 - 95 grader tages det af.

Undervejs i processen tjekkes grillen for kul, som bør gøres ca. hver halve time.

Ved den sidste halve time af processen kan du smøre makkefileten med en BBQ marinade for, at give ekstra smag.

Når der er gået et sted mellem 12-15 timer afhængig af nakkefiletens størrelse kan du trække kødet fra hinanden med en gaffel. Så husk, at starte tidligt om morgenen.

Server kødet i en lækker burgerbolle med coleslaw i - Find opskriften på Amerikanske burgerboller og Coleslaw under temaet "Pulled Pork" eller under "Tilbehør".