Perlotto med Svampe

Udskriv opskrift

Til 4 personer personer

Ingredienser:

3 dl. perlebyg.
6 dl. Kalvefond eller hønsefond.
2½ dl. portvin.
200 g svampe, f.eks. kantareller, østershatte, brune marksvampe.
Smør.

Fremgangsmåde:

Kog perlebyggen sammen med fonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedt med lidt bid.
I mellem tiden renses svampene med en børste og skæres i mindre stykker. Rist dem på en pande i lidt smør til de bliver gyldne. Tag dem op og læg dem til side.
Når perlebyggen er færdig, tages låget af gryden. Skru lidt op for varmen til medium. Tilsæt portvinen lidt af gangen, hvor det fordamper. Tilsæt til sidst en god klat smør og vend svampene i perlebyggen.
Smag til med salt og peber.
Serveres evt. til røget oksekød som røget oksefilet eller røget oksemørbrad - Find opskrifterne her på siden.