Marsk Røget Brie

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

En bakke røgsmuld No. 2/Marsk med smag af rosmarin og enebær eller den røgsmuld du tænker der passer til f.eks. røget brie.

1 hel brie.

Fremgangsmåde:

Serveres brien som en dessert bruges eftervarmen fra grillen, da brien ikke må al for høj varme, da den så smelter helt.

eller

Opvarm en halv grilstarter.
Når kullene er klar hældes de i hver side af grillen, men pas på temperaturen i grillen ikke bliver for høj.

Fjern folien fra røgbakken og placer den i ene side direkte oven på kullene.

Du kan også placere en i hver side for ekstra røgsmag.

Placer brien på en foliebakke eller et stykke folie og anbring den i midten af grillen.

Læg låget på.

Når det begynder, at ryge lukkes det øverste spjæld næsten helt i.

Lad brien røge i 25 minutter.

Tag risten op grillen og lad brien køle ned før du fjerner den fra risten.

Er den for varm kan det blive svært, at fjerne den.

 

Brug brien til en god frokost, som dessert eller til et godt glas rødvin.

Kan evt. serveres sammen med hjemmelavet solbærmarmelade eller friske druer.