Kamsteg med svær på perleotto

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 kamsteg eller nakkesteg med svær.
  • En bakke røgsmuld No. 1 Vadehav eller No. 3 Skovbund
  • 3 dl. Perlebyg el.lign.
  • 5 dl. Vand.
  • 1½ dl mørkt øl, f.eks. porter, stout.
  • Smør.
  • Savoykål el.lign.
  • Stegetermometer

Fremgangsmåde:

Kamsteg:
Rids sværene. Krydr som ønsket.Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Placer kamstegen midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad kamstegen røge indtil røgen dør ud. Fjern derefter bakken fra kullene. Åben spjældet igen, så varmen i grillen er 155 – 165 grader. Kamstegen skal have en kernetemperatur på ca. 75 grader. Sørg til sidst for, at åbne spjældet så varmen stiger yderligere.

Perleotto:
Kog perlebyggen i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente (tilberedt med lidt bid). Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium. Tilsæt ½ – 1 dl. Mørkt øl, lad det fordampe og tilsæt en god klat smør. Smag til med salt og peber. Riv savoykålen i mindre stykker, som tilsættes perleottoen 5 minutter inden servering.