Hokkaido Salat

Udskriv opskrift

Til 4 personer personer

Ingredienser:

1/2 - 1 Hokkaido.
Grøntsager eller rodfrugter efter valg (F.eks. 1 squash eller 1 aubergine eller ½ knoldselleri eller ½ kålrabi ).
½ - 1 dl ristede pinjekerner.
Vesterhavsost eller parmesanost.
¼ dl olivenolie.
Saften fra en appelsin.
½ fint hakket chili.
Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Retten kan tilberedes i både grillen eller ovnen.


Del hokkaidoen i to. Fjern kernerne med ske, hvorefter den skæres i tern efter behag. Behold skrællen på. Skær ligeledes grøntsagen eller rodfrugten i tern. Skræl om nødvendigt rodfrugten.

Bland olie, appelsin og chili og vend det i hokkaidoen og grøntsagen/rodfrugten.

Drys med salt og peber.

Under tilberedningen ristes pinjekerne ved middelvarme på en tør pande til de er gyldne.

Skær tynde skiver af osten. Dette gøres nemmest ved, at bruge en grøntsags skræller.

Grill:
Hæld det hele i en grønsagsbakke, som placeres indirekte (ikke direkte over kullene) i ca. 15 – 20 minutter.

Ovn:
Hæld hokkaidoen og resten i et ildfast fad, som bages i ovnen i 15 – 20 ved 180 grader.


Når hokkaidoen er færdig drysses pinjekerner og osten over. Server retten sammen med f.eks. oksekød, eller andet lækkert røget kød.