Flanksteak

Udskriv opskrift

Til 4 personer personer

Ingredienser:

Lakrids Rub:
2 tsk Lakridspulver
1 tsk tørret Oregano
1 tsk tørret Timian
½ tsk Hvidløgspulver
½ tsk Løgpulver
1 tsk Colman´s sennepspulver
1 tsk Koriander
½ tsk chilipulver (kan udelades såfremt man ikke ønsker, at rubben bliver for stærk).
3 tsk Salt
3 tsk Peber Lakridssmagen kan god være lidt dominerende, derfor kan man vælge at reducere mængden af lakridspulver efter smag og behag. Bland alle rub ingredienser sammen. Hæld det f.eks. i en kaffekværn, Bamix blender eller en morter og få det kværnet og blandet godt sammen.   Flanksteak: Røgbakke No. 2/Marsk eller No. 5/Lynghede 1 flanksteak, som ikke marineret af ca. 1 kg.
Lakrids rub.
Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Dagen inden masseres ruben godt ind flanksteaken.
Kom den i en pose og læg den i køleskabet natten over.
Sæt en 3/4 grillstarter over. Hæld kullene i den side af grillen.
Placer røgbakken i den ene side direkte oven på kullene.
Placer flanksteaken midt på risten med en drypbakke under.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Lad kødet røge i 10 minutter, hvorefter røgbakken fjernes.
Grill nu flanksteaken direkte over kullene 3 minutter på hver side.
Lad kødet hvile ca. 5 – 10 minutter under stanniol.
Skær kødet på skrå ud i tynde skiver.
Server f.eks. med en butternut salat og knuste kartofler