Burgere med majskolber

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 600 – 1000 g hakket oksekød.
  • En bakke røgsmuld No. 2 Marsk eller No. 5 Lynghede
  • 4 Majskolber.
  • 4 Bagekartofler.
  • Burgerboller.
  • Salat og løg til burgeren.
  • Cheddarost.
  • Syltede agurker i skiver.
  • Ketchup, mayonnaise, dressing.

Fremgangsmåde:

Oksebøfferne:
Form kødet til bøffer. Pensl bøfferne med lidt olivenolie. Drys med salt og peber. Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Placer bøfferne midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad bøfferne røge i 15 - 20 minutter eller til de er tilberedte. Kom en skive cheddarost på bøfferne 3 minutter inden de er færdig.

Majskolber: 
Del majskolberne i 3 – 4 mindre dele. Pak dem i sølvpapir med lidt smør. Læg dem direkte over kullene i ca. 10 minutter. 

Bagte Kartofler:
Pak kartoflerne i sølvpapir. Læg dem direkte over kullene i ca. 40 minutter. Husk at vende dem hvert 10. minut. 

Anretning:
Kom lidt mayonnaise på underbollen. Læg salat på, derefter bøffen. Et skvæt ketchup ovenpå, syltede agurker og løg. Til sidst overbollen. Server med majskolber og bagekartofler til.