Asiatisk Salat med røget oksefilet

Udskriv opskrift

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 2 stk. engelsk bøf el.lign.
  • En bakke røgsmuld No. 2 Marsk eller No. 5 Lynghede
  • Risnudler eller nudler.
  • Spinatblade.
  • Forårsløg.
  • Frisk hakket koriander.
  • Snack peber skåret i tynde stænger.
  • Gulerødder skåret i tynde stænger.
  • Soya sauce.
  • Saften fra en lime.
  • 1 frisk hakket chili.
  • Fishsauce, kan udelades.
  • 1 tsk. frisk revet ingefær.

Fremgangsmåde:

Oksekødet:
Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Placer bøfferne midt på risten. Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad bøfferne røge i 4 – 6 minutter. Skær bøfferne ud i fine tynde skiver. 

Risnudler:
Kom risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter de sis og stilles til side.

Marinaden:
Bland soya sauce, limesaft, chili, fishsauce og ingefær sammen. 

Anretning:
Bland kødet, risnudlerne og salaten i en skål. Hæld marinaden over og server.